[Týjo!] Takhle chutná opravdový čaj - Centrum Stromovka
Menu
Centrum Stromovka > Novinky > [Týjo!] Takhle chutná opravdový čaj

[Týjo!] Takhle chutná opravdový čaj

Martin Šebek z TEAYO!

Co se vám vybaví, když se řekne čajová mixologie? Nás jako první napadne unikátní koncept TEAYO! mixující špičkové čaje a byliny z různých koutů světa, které ochutnáme pouze v pop-up zóně PARKet v Centru Stromovka. Není přitom povolanější člověk než majitel TEAYO! Martin Šebek, který nás se svým čajovým uměním seznámí.

Martin Šebek se začal o čaje zajímat již před 20 lety, kdy pomáhal kamarádovi s dovozem thajských bylin a stál u uvedení takzvaného pětilistého ženšenu (Jiaogulan) na český trh. Když pracujete s čaji tak dlouho, ledacos se přiučíte. Perfektně znáte čajovou kulturu, víte, jak chutná a voní skutečný čaj, i to, jak blahodárně působí na lidský organismus.

Čaj pijí lidé již tisíce let a o jeho přínosu pro naše zdraví existuje mnoho studií a důkazů. Věděli jste, že denně se vypijí 3 miliardy šálků čaje, což je třikrát více než kávy? Není proto divu, že čím déle Martin Šebek pozoroval český trh, tím více si uvědomoval, že nenachází podnik, který by připravoval chutné a kvalitní nápoje založené na autentickém čaji a přitom dle trendů moderní mixologie. Drinky, které by bez obav dal svým dětem nebo babičce. Zkrátka pro každou generaci. Jak sám říká: „Důležité je dbát nejen na kvalitu čaje, ale i na přípravu. V TEAYO! jsou suroviny vždy čerstvé a připravované s důrazem na zachování jejich nutričních hodnot. I tak si u každého drinku můžete zvolit, zda chcete ledovou, nebo horkou variantu.“

Pro TEAYO! není důležitá jen otázka nápoje, ale také původu suroviny, ze které vzniká, a hlavně za jakých podmínek. Proto jsou dodavatelé pečlivě vybíráni tak, aby vždy spolupracovali na principech fair trade s malými rodinnými podniky a farmáři, zejména v rozvojových zemích. Dbají na trvalou udržitelnost, proto většinu používaných surovin pěstují farmáři v BIO režimu a tradičními metodami. Za zmínku jistě stojí i fakt, že přírodní sirupy v recepturách vyrábí chráněná dílna. TEAYO! tak nepřímo pomáhá hendikepovaným se zapojením do běžného života.

„TEAYO! jsme založili proto, abychom ukázali cestu a možnosti pití kvalitních čajů a bylin moderním způsobem. Je úžasné, když víme, že každý náš drink je zdravý, a navíc pomáhá potřebným. Třešničkou na dortu pak už je jen povzdechnutí zákazníka ‚TÝJO, to je dobrý‘, po němž hned víme, že jdeme správným směrem,“ uzavírá Martin Šebek.

Pokud se chcete o TEAYO! dozvědět více, mrkněte na jejich web.