Rybistro: Když je ryba dobrá, tak je ryba dobrá! - Centrum Stromovka
Menu
Centrum Stromovka > Novinky > Rybistro: Když je ryba dobrá, tak je ryba dobrá!

Rybistro: Když je ryba dobrá, tak je ryba dobrá!

Často vám pochoutky z ryb připravují i do své práce zapálení majitelé konceptu Rybistro Grill. 🙂

Není bistro jako bistro. Rybistro, jak už název napovídá, se specializuje především na přípravu pokrmů z ryb a rybích specialit. O detaily celého konceptu se s námi podělila osoba nejpovolanější – majitel Rybistra Radek Ficza.

První pražské Rybistro najdete na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad mezi desítkami jiných podniků. Prostor je to malý, ale útulný. Vepředu je pult s čerstvými rybami, vzadu si zákazníci mohou vybrat z nabídky rybích salátů a na tabuli visí seznam denních specialit. K tomu čtyři vysoké židle na sezení. A to je všechno.

Vzhledem k poněkud malému prostoru a velkému zájmu se personál snaží každou objednávku odbavit zhruba do osmi minut. Podnik takhle funguje už čtyři roky a spokojených zákazníků jen přibývá.

Druhá pobočka Rybistra, která nedávno otevřela v Centru Stromovka, je sice větší, ale nebojte se, kouzlo domácího podniku s výtečným rybím masem, polévkami, saláty nebo legendární tuňákovou pomazánkou určitě neztratila. Právě naopak.

Jediný rozdíl mezi oběma provozovnami je v zaměření. V srdci Letné si častěji pochutnáte na grilovaných jídlech z čerstvých ryb a mořských plodů. „Co se týká skladby jídel, přivezeme si z Rybistra na Jiřího z Poděbrad několik bestsellerů. Hlavně grilovaný steak z tuňáka s míchaným asijským salátem, grilovaného okouna nilského s mangovou omáčkou a rýží a určitě většinu našich fishburgerů, jako například fishburger z tresky s červeným kari a koriandrem, který se podává s wasabi majonézou. A nemůžeme zapomenout na naše Fish&Chips, kterému se dostalo ocenění i od rodilých Britů,“ popisuje majitel Rybistra Ficza.

Samotný prodej masa je tak na rozdíl od první provozovny druhotný. I přesto zájemci na PARKetu nakoupí norského i divokého lososa, tuňáka, candáta nebo okouna. A samozřejmě krevety, ústřice a potažmo i jiné mořské plody. Cena za deset deka ryby se pohybuje od 54 korun, plody moře vycházejí zhruba na 100 korun.

Možná jste čekali, že ve výčtu jmen narazíte na cizokrajné ryby, které znáte jen z dálných destinací, případně z vyprávění zcestovalých přátel. I když i takové druhy Rybistro nabízí, primárně se zaměřuje na ryby, které jsou v Čechách známé, oblíbené a které nám zkrátka chutnají. Ať už si ale vyberete jakoukoliv pochoutku, vězte, že právě ochutnáváte nejčerstvější rybí maso. „Naší filozofií je nabízet lidem ty nejčerstvější produkty, protože jedině tak je možné si chuť ryb vychutnat naplno. Snažíme se všechna jídla připravovat co možná nejjednodušeji, bez zbytečného koření nebo marinování, právě proto, aby vynikla čerstvost. Zároveň se ale nebojíme s chutěmi experimentovat, takže se na talíři klidně může potkat Asie a Středomoří. Jaký zážitek si díky tomu lidé odnesou? Že když je ryba dobrá, tak je ryba dobrá,“ doplňuje Ficza.