Pohodový návrat do školy - Centrum Stromovka
Menu
Centrum Stromovka > Novinky > Pohodový návrat do školy

Pohodový návrat do školy

Škola začíná, a to je o zábavu postaráno. U nás ale v pohodě zařídíte všechno potřebné pro návrat do školních lavic, zatímco děti se budou bavit v kině nebo u workshopů.

Festival krátkých filmů pro děti

Od 27. srpna do 5. září u nás bude probíhat Festival krátkých filmů pro děti. Každý den promítáme ve dvou kinosálech celodenní smyčku filmů, takže do sálu můžete přijít kdykoliv. Kino je pro všechny zdarma a je zde nutný dozor rodičů.

A jaké filmy vaše nejmenší čekají?

Animační dílna Letem animačním světem

Navíc k promítání jsme pro vás a vaše nejmenší připravili filmové workshopy Letem animačním světem. Ty proběhnou o víkendech 28.-29. srpna a 4.-5. září v časech 11:00-16:00 v zadní části foodu v 2. patře na PARKetu.

Dětem se budou věnovat animátoři, kteří je provedou workshopy – vy si tedy zatím v klidu můžete vyřídit všechny předškolní nákupy. Workshopy jsou koncipovány jako „průchozí“ dílna, můžete se tedy do tvorby zapojit kdykoliv na libovolně dlouhý čas – ať máte jen pár minut nebo celé odpoledne.

Workshopy jsou zdarma a jsou vhodné pro všechny děti od 5 let i pro dospělé. Po skončení si vyrobené filmy budete moct pohodlně stáhnout.

Můžete se těšit na 2 různé workshopy:

Lunapark filmových vynálezů

Znáte praxinoskop, zoetrop nebo laternu magiku? Tyto kouzelné animační přístroje nejen poznáte, ale taky si je vyzkoušíte. Budete si moci vytvořit svůj vlastní animovaný pás, který se pak vloží do daného zařízení a jeho spuštěním vznikne „iluze animace“.

Škola animace

Děti se naučí základy kreslené a stop-motion animace nebo pixilaci, která nadchne všechny energické děti. U kreslené animace si děti vymyslí jednoduchý pohyb, který rozkreslí na jednotlivé papíry a výsledný štos papírů se na konci digitálně spojí v jeden film. Stop-motion se hodí i pro děti, které normálně výtvarka nebaví – vyzkouší si zde animaci různých materiálů, které za pomoci foťáku rozpohybují. U pixilace se vyblbnou energetické děti, které se samy stanou animačními objekty.

Těšíme se na vaši návštěvu!