HF Pastry Academy: Dezerty od zakladatelky cukrářské školy, která vlastně nikdy nechtěla být cukrářkou - Centrum Stromovka
Menu
Centrum Stromovka > Novinky > HF Pastry Academy: Dezerty od zakladatelky cukrářské školy, která vlastně nikdy nechtěla být cukrářkou

HF Pastry Academy: Dezerty od zakladatelky cukrářské školy, která vlastně nikdy nechtěla být cukrářkou

Helena Fléglová původně vystudovala VŠE, nakonec však skončila u cukrařiny.

Když se v patnácti rozhodovala, co dál dělat, cukrařina ji ani nenapadla. Přesto dnes Helena Fléglová patří mezi špičky v cukrářském oboru. Její příběh je důkazem toho, že nadšení a píle mnohdy převáží i získané akademické tituly. Díky pořádné porci vášně pro sladké se tak i ze studované ekonomky může stát úspěšná cukrářka. Její cukrářské výtvory můžete ochutnat v prodejně HF Pastry Academy, která je sladkým srdcem PARKetu u nás v Centru Stromovka.

HF Pastry Academy je cukrářská akademie a nově také prodejna luxusních cukrářských výrobků v Centru Stromovka. Název nese iniciály zakladatelky Heleny Fléglové, která se, ač není vyučená cukrářka, může pochlubit významným oceněním ze světové kulinářské soutěže a pěknou řádkou zkušeností ze zahraničních stáží, které absolvovala pod vedením uznávaných mistrů cukrářů.

„Být cukrářkou nikdy nebylo mým snem a popravdě mě to nikdy ani nenapadlo. Ale životní cesty jsou nevyzpytatelné,“ vzpomíná na své začátky Helena Fléglová. Poprvé ke sladkému a jeho výrobě přičichla na pozici provozní manažerky v jedné cukrárně, kde pracovala při studiu vysoké školy. „Jednoho dne nastal zlom, jedna malá náhoda, která mi změnila život. Víte, jak málo stačilo? Totálně selhal nový cukrář a já neměla jinou možnost než ho zastoupit a něco vyrobit.“ Od té chvíle se z výroby sladkých dezertů stala Helenina vášeň. Absolvovala celou řádku kurzů po celém Česku, až jí nakonec přestala tuzemská nabídka stačit a vydala se do světa, aby mohla cukrářským mistrům koukat pod ruce ve Francii, Španělsku či Belgii. Po dvouměsíční stáži v barcelonské cukrárně Bubo Barcelona měla o své životní dráze jasno. Bude cukrářka!

Když se pak na začátku roku 2017 stala členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů, nenechalo na sebe první významné mezinárodní ocenění dlouho čekat. Uplynulo jen něco málo přes rok a Helena si s týmem odvážela Bronzového lva za absolutní vítězství v prestižní FHA Culinary Challenge v Singapuru. Na podzim téhož roku se rozhodla propojit své akademické znalosti ekonomie a touhu vzdělávat ostatní v cukrařině, když založila cukrářskou školu HF Pastry Academy. Pod stejnou značkou dnes Helena prodává malá sladká umělecká dílka v prodejně situované na PARKetu v Centru Stromovka.

Helena ve své cukrářské škole i praxi razí heslo, že základem pro vznik dokonalého dezertu jsou suroviny. I proto jsou její výrobky nejen neodolatelné na pohled, ale i lahodné po chuti. Přijďte se přesvědčit sami a stavte se pro sladkou tečku za návštěvou Centra Stromovka do HF Pastry Academy.